Maso a lidé, kteří ho jedě.


Když se řekne maso, může se jednat o spousty druhů, které můžete ochutnat nebo si koupit a doma zpracovat. Každý má rád trochu něco jiného ale mezi ty nejběžnější a nejvíce kupované a dostupné jsou vepřové maso a maso kuřecí. Přece jenom, když vlezete do masny, jsou v ní hlavně produkty z prasete, které jsou nejlépe dostupné a pak nějaké hovězí a popřípadě drůbež. Mezi drůbež toho patří víc než jen kuře, ale to snad každý ví. Hlavně ti lidí, kteří běžně maso nakupují. Do drůbeže patří zmíněné kuře, slepice, krůta, kachna, husa, holoubě a pak z těch divokých je to bažant a koroptev. Není to všechno, ale je to výčet věcí, se kterými se ještě normálně můžete setkat.

přepravka na maso s víkem

Asi každý si dá na svatého Martina husu nebo kačenu, což je tradicí a každá restaurace ji má v nabídce. Co by to bylo za svátek bez pečené husy, zelí a knedlíku. Je to tradice už spoustu let a spousta lidí jí miluje. Mladé víno a dobře udělaná husa nebo kačena. To je to pravé, přece jenom umíme ctít tradice a dobře se najíst a popít kvalitní mladá vína. Pak jsou tu masa, která se běžně neprodávají, nebo na ně narazíte výjimečně. Jako je divočina. Tu mají pod palcem hlavně myslivci a sdružení lesníků a podobně. V obchodě málokdy narazíte na divočáka, srnu, jelena, daňka anebo na zajíce.

přepravka na maso s víkem

Všechno tohle jsou tvorové lesa a nesmí se jen tak lovit. Musíte na to mít oprávnění a musí na to být vhodná doba nejlépe doba honů. Jsou to kvalitní pokrmy připravované ze zvěřiny, ale musí se to umět připravit. Nezkušený člověk nikdy nedocílí tak dobré chutě a kvalitního měkkého masa. Zvěřina má úplně jinou chuť než klasické vepřové nebo hovězí. To co ještě dobře seženete je vepřové a hovězí. Většinou ve větších obchodních domech s tím není žádný problém. Většina masa se přepravuje v plastových přepravkách na maso s víkem nebo bez něj. Maso pak lépe dýchá a nezapaří se. Tak jaké jste kdy měli tu čest ochutnat maso? Buvola, srnu divočáka a co ještě?